Primul program complet de alfabetizare emotionala din Romania accesibil in unitatile de invatamant. Acum ai posibilitatea ca unitatea ta de invatamant sa fie printre primele gradinite si scoli care vor obtine cel mai dorit program pentru educatia emotionala.
Cresterea inteligentei emotionale conduce automat la adaptare, succes si motivatie scolara din partea copilului. Rezultatele copiilor reprezinta cea mai buna forma de promovare a unitatii in comunitatea locala.
Programul creeaza o legatura de sustinere reciproca intre cadrele didactice si parinti cu scopul de a ajuta familiile sa se conecteze prin activitati simple si distractive. Parintii devin mult mai cooperanti in sustinerea initiativelor cadrelor didactice.
Educatia emotionala este esentiala de la cele mai fragede varste ale copilului.
Nimeni nu mai accepta in prezent acest “management” in educatia copiilor, cu atat mai mult in gradinite si scoli unde se asteapta empatie, intelegere si pregatire psihopedagogica din partea personalului didactic.
Si atunci care este solutia ca peste 20 de copii sa fie atenti simultan si sa asculte indicatiile cadrului didactic ce munceste uneori chiar si cateva zile pentru un plan de lectie?
Si atunci care este solutia cand apar simultan trei conflicte intr-o grupa de copii? Unde sa alerge prima data cadrul didactic sa “stinga focul”?
– ar intreba un parinte revoltat ce-si primeste copilul acasa lovit de alt copil.
Si atunci de ce exista din ce in ce mai multi copii furiosi si agresivi chiar daca li se ofera cele mai bune conditii educationale: cea mai buna gradinita, cele mai bune rechizite si cele mai atractive si interactive metode educationale?
Si cu totii am vrut o schimbare! Am simtit ca este nevoie de o alta strategie educationala. In ultimii 10 ani noi doar am schimbat forma tipatului, a pedepselor si a amenintarilor. Le-am oferit alta “haina”, dar una mai colorata si atractiva pentru copii, totusi, la fel de nociva.
Nu mai tipam, dar oferim laude goale care conduc catre cresterea motivatiei externe a copilului care va ajunge in final sa fie dependent de atentia celorlalti.
“Uita-te la mine!”, “Am facut bine? Dar acum? Si acum? De ce nu te uiti si la mine?”
Oare ce se va intampla cand cadrul didactic nu poate oferi atentia sa tuturor copiilor in acelasi timp? Oare ce va face copilul pentru a-i atrage privirea urgent?
Nu mai pedepsim acum, dar recompensam comportamentele pozitive care hranesc dorinta copilului de a primi mereu cate ceva cand face ceea ce trebuie si e normal.
“Am mancat tot, ce primesc?“, “Am fost atent la activitate, merit o bulina! E dreptul meu!“
Oare ce va face copilul cand se isi va dori recompense si mai mari si mai multe?
“Ne pare rau, dar nu se integreaza in colectiv! Va recomandam alta unitate de imvatamant!”
Nu mai amenintam acum, dar facem eforturi ca acel copil care deranjeaza sa plece din clasa cadrului didactic, sa fie pasat ca o minge din clasa in clasa, din gradinita in gradinita pana cand o sa ajunga la scoala etichetat drept violent, obraznic si “fara sperante!“.
Oare ce se va intampla cand 5, 10, 30 de copii din aceasta situatie vor ajunge in aceeasi unitate de invatamant? Nu poti sa-i refuzi pe toti! Si mai ales ca numarul lor tot creste.
A fost nevoie de mii de cercetarii si studii de specialitate care sa transmita acelasi mesaj unitar:
Oricat de bine am dota mediul educational cu jucarii de calitate, oricat de bine ne-am pregati activitatea de predare adresata copiilor si orice alternativa educationala am avea (Waldorf, Montessori, Step by Step etc), este in zadar daca acesti copii:
Lista e lunga si nici macar nu este un sfert din cea reala, cea in care regasim profilul unui copil cu inteligenta emotionala redusa.
Cadrele didactice au observat importanta si efectele nivelului de inteligenta emotionala a copiilor. Au incercat sa introduca din ce in ce mai des exercitii, jocuri si povesti emotionale, participa la cursuri de formare din proprie initiativa si citesc carti bazate pe tema socio-emotionala.
Si atunci de ce nu functioneaza? De ce au ajuns copiii sa denumeasca in mod corect emotiile, dar in continuare nu le pot si gestiona cand este cazul? De ce asculta povesti terapeutice, dar in continuare observam ca renunta usor, se enerveaza repede sau lovesc pentru a obtine ce-si doresc?
Emotiile sunt fluide si permanente. Este necesar sa existe un program clar, de lunga durata si structurat direct pe inteligenta emotionala pentru a respecta particularitatile copilului.
La fel cum copiii au nevoie de exercitiu sa traseze numeroase semne grafice inainte de a scrie o litera.
Sau ganditi-va cate operatii sunt necesare pentru a se ajunge la simpla invatare a inmultirii! Se porneste de la simpla formare de obiecte, se invata cifra cu cifra pentru a ajunge la adunari si scaderi si cu multe exercitii ajungem in stadiul operatiei de inmultire.
La fel si in cazul inteligentei emotionale este necesar sa existe un program fragmentat in pasi mici care sa introduca treptat copilul in lumea emotiilor de la simplu la complex cu metode diferite si instrumente usor de aplicat. Intr-un singur cuvant: o metodologie de la A la Z pentru alfabetizarea emotionala.
De cele mai multe ori parintii sunt persoane care au fost crescute sub umbrela tipatului, a pedepselor si a amenintarilor.
Ei isi doresc tot ce este mai bun pentru copiilor lor, dar in momentele de oboseala, stres si tensiune vor apela tot la ceea ce au fost invatati. Si nu este vina lor! Unii nici macar nu constientizeaza ca ofera mai departe traumele propriei lor copilarii, altii vor sa se vindece dar se pierd in avalansa ofertelor despre inteligenta emotionala (articole, carti, grupuri de facebook, cursuri etc.)
Este necesar sa existe un program educational bazat pe inteligenta emotionala care sa includa cadrele didactice, copiii si parintii deopotriva pentru a se observa efectele benefice in relatiile copilului.
Copiii care au notiuni despre emotii sunt mai prietenosi, solidari si au un nivel mai ridicat de implicare in activitatile propuse de cadrele didactice.
Iti punem la dispozitie toate resursele necesare, alaturi de indrumarile metodologice in utilizarea eficienta a acestora pentru a porni in calatoria educatie emotionale pas cu pa, de la simplu la complex.
Se adreseaza atat cadrelor didactice, cat si copiilor si parintilor acestora in functie de ritmul si disponibilitatea fiecaruia.
Primul program pilot pentru alfabetizarea emotionala existent in Romania care va putea fi accesat la cerere de unitatile de invatamant.
Cresterea inteligentei emotionale conduce automat la adaptare, succes si motivatie scolara din partea copilului.
Un program care iti ofera pas cu pas activitati pentru a te sprijini in implementarea lor si rezolvarea dificultatilor intalnite in grupul de copii.
Oferim metodele, instrumentele si resursele necesare cadrelor didactice pentru a forma si dezvolta inteligenta emotionala a copiilor.
Copiii vor invata sa se pretuiasca mai mult, sa se respecte si sa se sprijine reciproc unul pe celalalt.
Treptat copiii vor constientiza ca relationarea este mai importanta si valorificanta decat tachinarea, ironizarea sau lovirea.
Copiii vor dezvolta abilitati pentru comunicare asertiva, ascultare activa si tehnici de rezolvare a neintelegerilor.
Programul creeaza o legatura dr sustinere reciproca intre cadrele didactice si parinti pentru binele copilului cu scopul de a ajuta familiile sa se conecteze prin activitati simple si distractive.
Impreuna cu o echipa am decis sa construim singura curricula din Romania pentru si despre cresterea inteligentei emotionale. Si nu vorbim doar despre copii aici!
Pentru ca nu tratam subiectul pe bucatele!
Ci un program educational adresat copiilor, cadrelor didactice si parintilor, implementat simultan cu activitatile instructiv-educative proiectate in mod normal de cadrul didactic, care sa ofere beneficiarilor:
Primul program pilot realizat in Romania pentru cresterea si dezvoltarea inteligentei emotionale adresate triadei educationale: cadre didactice, copii si parinti.
Privilegiul de a fi printre primele unitati de invatamant ce vor primi programul Academia Emotiilor, simbolul progresului educational.
Acest program s-a nascut si din dorinta si cerintele parintilor care-si doresc copii inteligenti emotionali.
Fiind un program de lunga durata si complex, am impartit totul pe 9 module propuse a fi realizate progresiv pe durata unui an scolar.
Vei avea acces la o platforma online pe care o poti accesa de oriunde doar cu o parola si un user.
Accesul va fi oferit sub forma unui abonament lunar platit integral pentru cele 9 luni sau in 2 rate.
Am testat programul Academia Emoțiilor pentru a obtine feedbackul participantilor, tocmai ca tu sa ai parte deja de toate imbunatatirile pe care le-am putut aduce din practica parintilor, copiilor si cadrelor didactice.
Am adresat o intrebare utilizatorilor platformei: “Ce simti ca ai castigat prin participarea in Academia Emotiilor?”
Spune care sunt principalele subiecte de studiu ale modulului și/sau informațiile pe care le va afla din acest modul și/sau abilitățile pe care le va deprinde și/sau beneficiile principale ale acestui modul.
Prezintă modulul în așa fel încât să-l faci curios să descopere acele lecții și, implicit, să cumpere cursul.
Spune care sunt principalele subiecte de studiu ale modulului și/sau informațiile pe care le va afla din acest modul și/sau abilitățile pe care le va deprinde și/sau beneficiile principale ale acestui modul.
Prezintă modulul în așa fel încât să-l faci curios să descopere acele lecții și, implicit, să cumpere cursul.
Poți folosi și liste cu bullet-points pentru a scoate în evidență principalele beneficii pe care le va obține din modulul prezentat:
Stim cat de importante sunt povestile pentru copii si cat de mult ii poate modela. Ti-am pregatit un bonus special oferit dupa ce vei cumpara programul Academia Emotiilor!
Iti oferim 49 de povesti pline de talc si magie in format electronic care insotesc parintii si copiii intr-o calatorie necesara dezvoltarii inteligentei emotionale.
Aceste povesti sunt oferite bonus si nu le poti achizitiona in mod normal.
Ce subiecte sunt abordate in povesti?
Cadrul didactic poate realiza un optional special in care sa abordeze aceste povesti oferite bonus sau le poate, pur si simplu, darui parintilor cu variate ocazii de-a lungul anului scolar, care sa contribuie la planificarea calendaristica pentru Consilierea parintilor.
49 de povesti pline de talc si magie in format electronic in valoare de 257 lei!
Inca nu esti sigur sa te inscrii in Academia Emotiilor? Desi nimeni pana in prezent nu a regretat alegerea facuta, noi totusi, iti oferim o garantie pentru investitia ta!
Iti returnam banii daca in termen de 14 zile vrei sa te retragi fara nicio intrebare! Noi ne dorim ca in Academia Emotiilor sa participati cu incredere pentru a-i invata si pe parinti si copiii acestora ce este increderea!
De asemenea, poti sa opresti si continuarea abonamentului in cazul in care doresti acest lucru. Singura conditie este ca nu vei primi modulele pentru care nu ai platit, astfel, renunti la ceva ce nu stii cum se desfasoara si ce impact poitiv poate avea asupra voastra.
Echipa noastra a construit un program adresat deopotriva cadrelor didactice, copiilor si parintilor acestora. Cadrul didactic are acces la program prin platforma online. Pe parcursul derularii programului exista activitati pe care le propunem parintilor pentru a fi realizate doar in familie. Cadrul didactic are responsabilitatea de a distribui parintilor acest material ce este insotit si de explicatiile echipei noastre.
Parintii nu primesc acces la programul online pentru ca este cecesara o pregatire pedagogica pentru a derula in mod corect activitatile propuse, astfel incat obiectivul nostru (Formarea si dezvoltarea inteligentei emotionale) sa fie atins.
Scopul acestui program este sa sprijinim cadrele didactice sa dezvolte adevarate parteneriate cu parintii, sa se sprijine reciproc pentru binele copiilor. O data ce parintii accepta sa intre in program, atunci isi asuma atat anumite drepturi (sa beneficieze de activitati), cat si indatoriri (sa plateasca pentru produsele primite). Inscrierea se realizeaza ca si grup, ceea ce inseamna ca toti membri grupului sunt de acord catre accesarea acestui program.
Daca un parinte nu este de acord sa participe la program, atunci nu va participa. Insa, automat, nici grupul nu va putea participa pentru ca multe activitati pentru dezvoltarea inteligentei emotionale sunt adresate tuturor copiilor din clasa.
Programul nostru se focalizeaza pe procesul in care copiii si parinti isi dezvolta competente emotionale. Activitatile vor fi disponibile in program, in momentul in care le-ati realizat pe cele anterioare.
Urmarim acest demers pentru ca este importanta sa va oferim pas cu pas indicatiile necesare, sa parcurgeti continutul exact in ordinea pe care o propunem si sa fiti pregatiti pentru modulele ce vor urma.
Recomandam sa abordati activitatile propuse cand sunt prezenti toti copiii. Daca intr-o saptamana exista un copil absent, mai bine amanati acea activitate propusa pentru urmatoarea saptamana.
In cazul in care exista totusi copii absenti la o activitate, atunci ramane la decizia cadrului didactic daca o repeta cu toti copiii simultan sau doar cu aceia care lipsesc.
Materialele regasite pe platforma sunt adresate doar copiilor din clasa dumneavoastra si parintilor acestora.
Materialele sunt puse la dispozitie prin achizitionarea programului Academia Emotiilor. Este interzis sa distribuiti materialele in orice alt spatiu public.
Pentru orice dificultate va punem la dispozitie urmatorul numar de telefon: 07…………….., pe aplicatia Watsup. Va rugam sa ne scrieti prima data datele de identificare (numele dumneavoastra, unitatea de invatamant, orasul) si apoi detalierea problemei intalnite.
De asemenea, avem grupul de facebook – Academia Emotiilor in invatamant – unde puteti sa detaliati atat dificultati intalnite, cat si feedbackuri privind anumite activitati sau cum ati tratat anumite propuneri din program.
Tot proiectul a fost construit de la simplu la complex pentru a familiariza prima data copiii si parintii cu notiuni specifice inteligentei emotionale.
Ca sa-ti faci o idee despre program, este necesara o participare mai lunga de un luna pentru ca noi am impartit Inteligenta emotionala in anumite componente ce vor fi accesate treptat, pas cu pas. “Nu vom invata tabla inmultirii, pana cand nu vom stapani foarte bine operatiile de adunare si scade”. Totusi, daca esti convins ca acest program nu este pentru tine, atunci poti renunta la abonament.
Programul se adreseaza in primul rand clasei care este coordonata de catre cadrul didactic. Ulterior, fiecare copil primeste acasa, in anumite ocazii, si materiale sau activitati propuse familiei.
In acest caz, pot participa si fratii sau suroriile copiilor inscrisi. Insa nu vor putea beneficia si de ceea ce se intampla in clasa inscrisa in program.
Recomandam acelor parinti sa incurajeze cadrele didactice sa se inscrie in program cu acele clase in care sunt fratii sau surorile copiilor din clasa dumneavoastra
La platforma are acces doar cadrul didactic care are responsabilitatea de a oferi parintilor materialele ce sunt propuse strict pentru ei.
Programul il platesti o singura data si vei avea acces la el toata viata.
Orice decizie ai lua, noi suntem aici pentru tine! Daca te vei inscrie in Academia emotiilor alaturi de parinti si copii, promisiunea mea este ca va vom pune la dispozitie toate resursele necesare ca sa obtii o clasa unde vei vedea cooperare, empatie, solidaritate si ascultare activa fara sa mai folosesti recompense si sanctiuni.
Academia emotiilor are succes daca te vei implica in parcurgerea lui si vei sprijini parintii si copiii acestora. Pentru ca rezultatele sa fie vizibile este necesar sa realizati consecvent activitatile propuse pe parcursul unui an scolar.