De la conflict la armonie - Cum să rezolvi cele mai întâlnite 5 conflicte din viața ta

Atelier gratuit ce se adresează celor care vor să aibă relații armonioase și constructive cu ceilalți fără a mai ajunge la conflict.

Ce obții dacă participi la atelier:

Vei înțelege de ce ajungem atât de ușor la conflict cu partenera și cum să îl anulăm.

Vei înțelege ce anume generează conflictul cu părinții și ce anume avem de acceptat pentru a îl anula.

Vei înțelege cum de reușesc copiii să ne provoace atât de „eficient” și cum să comunicăm constructiv cu ei.

Vei înțelege ce se ascunde în spatele conflictului cu colegul de muncă, un colaborator sau cu „șeful”!

Iar cel mai important conflict, cel cu propria persoană îl vei anula.

APARIȚII MEDIA

Cele mai întâlnite conflicte sunt cu cei dragi nouă

Acestea ne fac să suferim, să ne simțim respinși, abandonați, trădați, nedreptățiți sau scot din noi latura noastră negativă, cea de care fugim și nu vrem să o arătăm.

Tot acestea ne pun în ipostaza de a nu ști cum să reacționăm, de a ne gândi prea mult la  rezolvare a situației sau ne determină să facem gesturi lipsite de integritate, și toate acestea pentru că nu înțelegem de ce ajungem la conflict sau cum de acesta se construiește acolo în spate.

Apare tensiunea căreia nu știi cum să-i faci față și într-o clipă parcă se ajunge la conflict și pare că ai de apărat ceva, că pierzi ceva dacă renunți. Practic noi susținem conflictul.

Întotdeauna este nevoie de două persoane pentru ca un conflict să poată exista.

În cadrul webinarului voi vorbi de cele mai întâlnite conflicte:

  1. Conflictul cu partenera/partenerul

Este cel mai întâlnit conflict și fie că este vorba de „războiul rece” dintre feminitate și masculinitate, fie că vorbim de frica de a fi dezamăgit sau de a nu fi iubit, fie că vorbim de cine ia decizii în casă, acest conflict destabilizează, oferă o senzație de nesiguranță.

Este întreținut cumva de ambele persoane.

În cadrul webinarului, o să ne uităm la cauză, la modul în care acesta se construiește, modul în care se manifestă și cum să ne oprim la momentul potrivit.

  1. Conflictul cu părinții

Un conflict ce parcă se cere trăit cel puțin o dată în viață la cote semnificative.

Părinții pierd controlul, noi vrem independență, vrem să ne exprimăm potențialul și asta presupune să fim încrezători fără ca nimic să ne mai țină în loc.

Iar asta se poate face dacă înțelegem exact motivația părinților și ce se revoltă din noi când simțim intenția de control din partea părinților.

  1. Conflictul cu copilul

Copiii ne spun lucrurile exact așa cum sunt, iar asta nu ne place uneori, cu toate că apreciem din inimă puritatea lor.

Ajungem la conflict uneori și cum îi iubim necondiționat, nu știm adesea cum să gestionăm aceste conflicte.

 Mai multe de atât, nu știm dacă modul în care gestionăm conflictele va lăsa urme pozitive asupra lor.

  1. Conflictul cu șeful, colegul de muncă sau cu un colaborator

Dacă suntem nevoiți să facem ceea ce nu ne place, persoana de la care vine sarcina de muncă este vinovată și numai bună pentru a genera un conflict.

Sau dacă persoana respectivă are și o atitudine nepotrivită când conștientizăm că avem ceva neplăcut de făcut, ne îndreptăm energia negativă spre aceasta, iar conflictul se întâmplă în noi și arareori în exterior.

Iar asta ne determină să nu ne placă ceea ce facem, chiar să nu mai vrem să facem același lucru și ne gândim să ne schimbăm activitatea profesională.

La atelier ne vom uita la cauza acestui tip de comportament și vom vedea ce anume ne determină să susținem acest conflict.

  1. Conflictul cu propria persoană 

Sursa principală a tuturor celorlaltor conflicte.

La atelier voi explica arhitectura conflictului interior sau cum acest conflict este întreținut și cum să îl eliminăm.

Exemplu:

La bază oricărui conflict pe care îl avem, stă neacceptarea unei situații de viață.

Neacceptarea este un efect al unei credințe.

De exemplu, dacă eu mă cert cu mama pentru că ea încearcă să mă controleze, motivele amândurora pentru care facem asta este următorul:

Mama nu acceptă că nu mai are niciun control asupra mea, iar ea încearcă să obțină același control pe care l-a avut asupra mea când eram copil.

Iar eu nu accept tentativa ei de a mă controla pentru că odată cu acest control, mi se declanșează și neputința pe care o simțeam când eram dependent de mama în copilărie, iar mie mi-e frică să mă mai simt neputincios.

Eu nu accept, mama nu acceptă, iar fiecare dintre noi caută să scape de propria frică.

Conflictul este doar un efect al neacceptării, iar neacceptarea apare datorită unei frici în cazul de mai sus, dar îți voi da mult mai multe detalii despre cauza neacceptării la atelierul din 2 martie.

Vino la Atelier și vei afla cum se construiesc aceste conflicte și cum să nu te mai lași prins de acestea:

Vino la acest atelier gratuit și află:

Care este cauza conflictului, ce anume îl susține și cum se “construiește”

Ce nevoi și răni emoționale reale ascunde conflictul

Cum poți preîntâmpina orice tip de conflict înțelegând și conștientizând cei 2 factori declanșatori

Cum poți avea relații armonioase și constructive cu ceilalți înțelegând și conștientizând singurul ingredient care lipsește

Ce poți face practic pentru a nu mai ajunge niciodată la conflict

Despre mine și cum te pot ajuta!

Sunt Florin Alexandru, singurul analist comportamental din România acreditat de Paul Ekman International, specializat în analiza credibilității și recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System).

Am fondat comunitatea Tikaboo, comunitate care a strâns laolaltă peste 170.000 de părinți din România, sunt autor și creator al mai multor jocuri și programe de dezvoltare a inteligenței emoționale.

Împreună cu profesorul Florin Colceag am scris cartea „Copilul tău este un geniu!”, un proiect editorial care a schimbat viețile a peste 70.000 de familii din România.

Sunt fondatorul primei curricule de dezvoltate a inteligenței emoționale din România. Proiect pilot realizat la Așezământul de copii Sfântul Leontie din Rădăuți, de care au beneficiat 114 copii și 43 de educatoare.

Acum mulți ani am înțeles că în viață e vital nu cât primești, ci cât de mult oferi și te implici. 

Astfel, am ales ca zi de zi să mă dedic misiunii de a-i ajuta pe oameni să-și descopere potențialul extraordinar pe care îl au.

Prin “Programele Florin Alexandru”, programe de transformare comportamentală și construire a vieții pe care tu dorești să o trăiești, au trecut deja peste 3000 de persoane, iar rezultatele sunt remarcabile:

„Acest program a fost pentru mine o fascinantă călătorie spre cele mai adânci și mai tenebroase cotloane ale ființei mele. M-a provocat zilnic să fiu eu însămi, să fiu mult mai conectată cu mine, cu trăirile mele și să învăț să-mi fie drag de mine, acesta fiind primul pas spre transformare.

Am învățat să mă iubesc și să mă accept așa cum sunt, să mă împac cu trecutul meu. Îți sunt profund recunoscătoare Florin pentru călătorie, pentru suport, susținere și încurajare!

Prin acest program am ajuns să îmbrățișez cu entuziasm fiecare provocare și să mă bucur de o viață împlinitoare.”

Lăcrămioara
Cătinean
„Acest program m-a ajutat să mă redescopăr, să îmi dau seama cum funcționez. ...pentru prima dată în viață, activitatea și persoana mea sunt pe primul loc...nu mă mai judec, nu mă mai critic. Am început sa fiu blândă cu mine, să mă iubesc, am învățat să am încredere în mine, să mă respect din toate punctele de vedere!!! Mulțumesc pentru că ai avut încredere în forțele mele și că mi-ai oferit prin acest program suportul emoțional de care aveam nevoie pentru a mă transforma în persoana minunată care sunt astăzi!!!”
Magda Comărița

„M-am descoperit așa cum nu credeam că o voi face.

Cu ajutorul programului am învățat să consider problemele niște provocări ce fac parte din viață, și să iau viața exact așa cum e...să-mi înțeleg trecutul...să trec peste credința că nu sunt suficient de bună...suficient de puternică...suficient de competentă…

Mulțumesc, cu recunoștință!”

Cristina
Duktaș
zile
ore
min
sec