Off...emoțiile astea!

Emoțiile sunt sursa tuturor problemelor noastre. Vino la acest atelier de lucru și te voi învăța să transformi emoțiile în cel mai puternic instrument pentru o viață împlinită.

Rezervă-ți locul acum!

Un atelier de inteligență emoțională

De ce să participi la acest Atelier?

Uite o listă de probleme prezentă în viața tuturor: situația politică, atmosfera de la lucru, agitația și zgomotul de pe stradă, copiii au probleme la școală, părinții au probleme de sănătate, oamenii din societate sunt nervoși, tensiunea se simte în aer, știrile negative curg în cascadă: toate astea se adună și copleșesc. 

Cum să nu fii stresat, în condițiile astea? Și-am fost învățați să ne ținem tare, să luptăm pentru a răzbi prin viața asta grea și să nu ne arătăm sentimentele ca să nu părem slabi. E asta o realitate, sau un mit? Dacă ți-ai da voie să simți și să-ți înfrunți emoțiile? Dacă ai putea să descoperi ce e în spatele fiecărei probleme? Dacă ai putea să-ți recapeți armonia copilăriei? 

La finalul atelierului vei cunoaște toate cele șapte mari mituri ce construiesc toate aceste probleme de mai sus. Și vei afla pârghiile către o viață echilibrată! 

Un atelier de inteligență emoțională

De ce nu scapi de stres?

Aduni oboseală, frustrare, încrâncenare, zeci de ore de alergat în toate direcțiile, dar niciun pas mai aproape de ceea ce-ți dorești. Niciun metru mai aproape de obiective. Pentru că, nu-i așa, visele sunt pentru imaturi și pentru leneși. Ne măsurăm maturitatea prin cantitatea de lucruri pe care le facem și cât din toate acestea le ținem sub control. De fapt, chiar știi cu adevărat ce vrei? Începi să te chestionezi. Apoi uiți și reintri în rutină.

Dar într-o zi, un singur gest al partenerului, o singură mișcare a unui concetățean, o simplă vorbă a șefului, indiferența vecinului, oricât de mici ar fi, te face să izbucnești. Îți spui: „dar eu nu sunt așa!” și te miri de unde a ieșit. Sau, din contră, îți cauți scuze: „asta sunt eu: impulsivitate, nervozitate, tensiune!”. Și-ți spui că momentul s-a consumat și te-ai calmat, asemenea unui vulcan care a erupt și a eliberat tensiunea cumulată.

Un atelier de inteligență emoțională

Dacă te-ai calmat, de unde stresul?

Pentru că situația se repetă, mereu și mereu. Din ce în ce mai des, de la lucruri din ce în ce mai mărunte. Dai vina pe alții și încerci să te convingi că așa e viața. Că vremurile s-au schimbat. Că așa e lumea acum. Că trebuie să doară, că trebuie să suferi.

Gândurile năpădesc, iar în spatele fiecăruia e o emoție sprijinită de-o intenție, care are la bază un tipar: și așa te trezești cu un comportament nedorit. Cum ar fi dacă n-ar fi așa? Cum ar fi să te eliberezi de toate astea și să începi să lucrezi la cum vrei să-ți arate viața?

Un atelier de inteligență emoțională

Ce-ți lipsește?

Studiile arată că inteligența emoțională este mai importantă decât IQ-ul în relația cu succesul. Da, intelectul te face mai deștept, dar nu neapărat mai împlinit, mai realizat. Inteligența nu e fixă. Nici cea intelectuală și mai ales cea emoțională. Fiecare om deține în el un potențial de GENIU! Degeaba ai un intelect ridicat, dacă nu-l poți utiliza la capacitate maximă pentru că nu ai control asupra emoțiilor tale. Dacă nu poți să te exprimi și să simți liber, cum să te bucuri de beneficiile vieții?

Un atelier de inteligență emoțională

De ce să participi la acest Atelier?

Înveți cum să nu repeți aceleași greșeli

Există o matematică ascunsă a modului în care se manifestă comportamentul nostru, este necesar să înțelegem ce anume ne determină să ajungem din nou și din nou în aceleași situații de viață ca într-un cerc vicios minuțios construit de mintea noastră subconștientă.

Descoperi cum se formează comportamentul

Comportamentul nostru este construit din mici gesturi ce se tot repeta la nesfârșit construind tipare comportamentale, iar în spatele acestora sunt emoțiile.Înțelegerea emoțiilor presupune înțelegerea determinanților ascunși al propriului nostru comportament.

Îți dezvolți inteligența emoțională

Să construim un instrument de lucru din propriile noastre emoții. Dacă până acum emoțiile noastre reprezentau o „problemă”, de acum este cazul să fie instrumentul de care avem nevoie pentru a ne împlini.

Îți construiești viața pe care ți-o dorești

Odată ce înțelegem cum se generează comportamentul vom putea interveni exact la cauza, adică acolo de unde începe totul și astfel să ne generăm exact comportamentul dorit

Acest curs ne-a schimbat cu totul cel putin pe mine. Armonia in care sunt eu si eu cu copii mei, viața pe care am avut-o si pe care o am acum este magic, nu am bănuit nici o secundă la intrarea in curs ca asa va fi dupa câteva săptămâni, nu am cuvinte de mulțumire față de Florin si Emilia si pentru voi toți! Viață este magică mi-au trebuit 45 de ani sa pot realiza asta!! ❤❤
Moraru Nina-Elena

Florin Alexandru

Primul român acreditat de Paul Ekman, cel mai renumit cercetător în domeniul emoțiilor din lume!

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilății, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Paul Ekman este celebrul psiholog american ce a oferit consultanță în serialul Lie to Me și filmul Inside Out. El este un pionier al secolului XXI în studiul emoțiilor, demarând numeroase studii în triburile din Papua Noua Guinee și având numeroase implicări  în ceea ce privește gestionarea globală a situațiilor de criză. (11 Septembrie este cel mai elocvent exemplu).

Sunt co-autor, împreună cu prof. dr. Florian Colceag, la cartea „Copilul tău este un geniu”, o carte ce a schimbat viețile a 70.000 de familii din România. Am publicat patru cărți, patru instrumente educaționale de tip board game, un program de dezvoltare a inteligenței emoționale și nu în ultimul rând, sunt fondatorul comunității Tikaboo care a strâns laolaltă 150.000 de părinți din România.

Sunt pasionat de comportamentul uman și studierea emoțiilor ce generează acest comportament, astfel că am creat o metodă proprie pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și schimbarea scenariului de viață, format în copilărie,  cu rezultate imediate în viețile oamenilor.

Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă de ce-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne construim acest de ce, vom putea să experimentăm imensul potențial uman ce se află în fiecare dintre noi.

Eu exact asta am făcut și, drept urmare, m-am trezit la un moment dat că alerg un ultramaraton de 180 km prin munți, plecând de la cei 6 kilometri alergați zilnic cu regularitate. Odată ce ne dezvoltăm această calitate începe viața să se releve în cel mai superb mod cu putință, ne reinventăm, trăim, ne bucurăm și celebrăm viața în toate formele ei. Bucuria existenței se manifestă atunci când învățăm să trăim. Inteligența emoțională exact asta face, ne învață și ne dă voie să trăim și să descoperim armonia ce e deja în noi, ascunsă după atâtea emoții învățate și impuse de societate. Și tu îți poți atinge potențialul uriaș, eu doar îți arăt cum să o faci.

Cele 7 abilități necesare dezvoltării inteligenței emoționale

Am desfăcut comportamentul uman pe bucățele și livrez raportându-mă la toate capcanele pe care le are acesta…condiționări, convingeri, frici, blocaje mentale și emoționale. Toate construind un sistem de apărare ce îl desfac piesă cu piesă până rămâne doar Omul, cel ce este infinit și nimic în același timp.

Observarea

Reușim să observăm comportamentul nostru fără să conștientizăm că al nostru nu știm să îl vedem. De învățat.

Percepția

Să le observăm dansul acestor emoții în spatele gândurilor necesită practică și perseverență

Înțelegerea

Să înțelegem cum curg și cum se întrepătrund este artă pentru că emoțiile se manifestă subtil mai tot timpul. Magia acestei abilități - prezentul.

empatia

Să știm cât și cum să ne punem în papucii altor persoane este un exercițiu de zi cu zi și necesită observare și o poziționare corectă.

Joaca cu emoția

Câtă magie putem obține dansând cu aceste emoții și jucându-ne cu ele de câte ori avem nevoie. Un rezervor infinit de creativitate.

Consumul de emoții

Abilitatea magică ce ne oferă viața cadou. Învățăm să eliminăm rănile emoționale, emoțile „negative”, stările nepotrivite și tiparele emoționale nedorite.

Gestionarea

Emoții așezate, ținute, observate și „în control” presupune prevenție și o igienă emoțională pe măsură cu meditație, respirație conștientă și bucuria prezentului.

Eu îți arăt cum să o faci și te susțin pas cu pas

Nu mai avem nicio scuză pentru a nu ne construi exact viața pe care ne-o dorim. Avem tot ce ne trebuie pentru a ne transforma viața, depinde doar de practica de zi cu zi.

Atelierul este pentru toți cei care:

  • Își doresc să găsească armonia și echilibrul în viața lor
  • Sunt copleșiți de emoții, dar sunt sceptici că rolul lor e mai important decât raționamentul pur
  • Vor să descopere cheia spre GENIUL interior
  • Cred că GENIUL înseamnă doar IQ ridicat
  • Se tem de judecata celorlalți
  • Realizează că sunt judecați chiar și când fac lucruri bune
  • Vor să nu mai izbucnească din senin
  • S-au săturat de clișeele care ni se bagă pe gât zi de zi
  • Vor să înfrunte tot și pe toți cei care îi trag în jos
  • Vor să înțeleagă de ce lumea e așa cum e!
Întâlnirea de aseară și programul în sine au adus în sufletul meu un zâmbet interior plin de lumină. Am simțit liniștea și bucuria de a fi înțeles ca emoțiile sunt acolo nu pentru a ne lupta cu ele, ci pentru a le accepta și a le iubi. Felul în care, cu răbdare și simplitate, Florin îndruma pașii omului aflat în căutare de sine spre sursa emotiilor sale, este într adevăr magic. Vulnerabilitatea mi s a relevat încă o data a fi putere, iar exercițiul observarii emotiilor ma aduce zi de zi mai aproape de esenta a ceea ce sunt.
Mela Melania
român Paul Ekman Associate
0 st
persoane ce au parcurs atelierul deja
0 +
ce au citit cartea Copilul tău este un geniu
0 +
părinți în comunitatea tikaboo
0 +

Testimoniale

Ce spun ceilalți

Mulțumesc FLORIN ALEXANDRU că datorită programului din grupul #GENIU am învățat să ma iubesc si sa am incredere in mine....pana să intru în acest program uitam sa ma iubesc pe mine oferind IUBIRE celorlalti si pentru mine nu pastram,in plus aveam așteptări de la oameni ,ceea ce acum am descoperit că așteptare să am doar de la mine si sa semăn semințe de IUBIRE pentru mine. Sunt atât de fericită cu mine încât nu pot să explic,traiesc prezentul,il simt in mine si traiesc in armonie eu cu mine,cu emoțiile mele. Mulțumesc UNIVERSULUI ca am cunoscut OMUL Florin Alexandru , cel care ma învățat că fericirea este in mine ,nu mi-o oferă nimeni așa cum pot eu sa mi-o ofer
Mioara Stefanescu
Pentru mine atunci a fost momentul in care am decis sa reiau programul, sa ma intorc la saptamana 1 si sa urmez pasii cu rabdare. M-a ajutat foarte mult, desi la inceput nu imi dadeam seama daca fac ceea ce trebuie, cum trebuie, Dar am intrat aici zilnic, l-am ascultat pe Florin Alexandru si am citit comentariile voastre, am vazut ca sunt si altii care simt sau au simtit la fel ca si mine si mi-am dat seama ca pot si eu sa fac asta, sa ma inteleg si sa fac mai bine in viitor.
Ramona Constantinescu
Am simtit exact ce spui tu, pana sa intru in Geniu. Ajungeam in stari depresive care ma storceau de energie, nu puteam sa desfasor activitatile necesare, adanceam starea cu disperarea neputintei, pana renuntam, de multe ori, din cauza epuizarii. Acum recunosc, revin in prezent, revin la setarea intentiei de dimineata si Celebrez Viata. Multumesc intregii echipe Geniale!
Catalina Soimu
Am venit în program ca am citit cartea lui Florin și EQ game îl jucam cu copilul. Ca și obiective am avut să mă înțeleg mai bine, să văd cum funcționează emoțiile, să pot să fac diferența între reprimarea emoțiilor și trăirea lor. Am citit multe cărți de formare, și despre tipologii și mă încadram în prea multe. Prin program am înțeles sa nu mai "matur" emoțiile sub preș, sa nu etichete, sa am răbdare cu mine și sa ma iubesc. Sunt încă în faza de descoperire a tiparelor. Sper până la sfârșitul programului că pot pune pe hârtie tiparul mare.
Anamaria Agoston
Am ajuns sa simt si eu adevarul cuvintelor lui Florin Alexandru, ca viata este magica.Simt bucurie In orice fac, in orice moment al vietii, iubesc ploaia pe care inainte o consideram o provocare (dat fiind ca in Londra ploua des, iar saptamana trecuta mi-am uscat adidasii pe calorifer la munca-si a trebuit sa port niste conversi rupti ai fostei colege, gasiti prin vestiar-eram foarte amuzata de situatie, desi alta data m-as fi plans mult de asta, acum doar m-am amuzat teribil).Iubesc viata, iubesc oamenii pe care ii observ In alergatura asta continua, pe care ei o numesc viata.
Alina Ali

Nu știm să trăim și asta reiese din modul în care am fost educați de proprii noștri părinți, dar și ei au fost educați în același spirit de părinții lor și acest mod de a educa a fost preluat din generație în generație. Astfel că noi nu aveam cum să ne bucurăm de viață dacă nu schimbăm ceva în tot acest proces.

Am preluat frici și nu avem nici cea mai vagă idee cum să negociem cu ele, cum să le vedem și cum să trecem de ele.

Ne e frică că suntem judecați, că nu suntem îndeajuns de buni, că vom eșua, ne e frică să ne asumăm viața, ne e frică să trăim și peste toate acestea nu știm cum să ne iubim pe noi înșine sau cum să ne acceptăm exact așa cum suntem.

Am învățat să trăim cu multe convingeri și multe condiționări, de la: „eu nu pot” pana la „eu doar așa fac pentru că nu știu altfel să fac”.

Toate acestea au apărut ca nu cumva ceilalți să vadă că nu știm și că am avea ceva de învățat pentru că noi le știm pe toate și tot Unviersul nostru se învârte în jurul nostru! 

Un cerc vicios perfect construit pentru a ne ține în zona de confort și a nu ne da voie să trăim.

Toate acestea se întâmplă pentru că nu am avut oportunitatea de a ne marturiza emoțional.

Starea noastră naturală este de armonie, exact așa cumm sunt copiii când vin pe această lume și pentru a ajunge să trăim în armonie este necesar să învățăm cum să trăim din nou.

Asta presupune să ne schimbăm poziționarea: din inadaptabili să devenim persoane adaptabile, din persoane rigide să devenim oameni deschiși la tot ce e nou și dornici de a învăța lucruri noi, din fixiști să devenim conștienți că nu deținem adevarul absolut, din imaturi emoționali să devenim maturi emoționali, șamd.