Off... Emoțiile astea!

Emoțiile sunt sursa tuturor problemelor noastre.

Vino la acest atelier de lucru și te voi învăța să transformi emoțiile în cel mai puternic instrument pentru o viață împlinită.

🗓 8 Decembrie 📌 Palas Congress Hall - Iași

Rezervă-ți locul:

Participa la atelierul de inteligență emoțională

De ce să vii la acest Atelier?

icon-4
Pentru a-ți înțelege comportamentul

Comportamentul nostru este construit din mici gesturi ce se tot repeta la nesfârșit construind tipare comportamentale, iar în spatele acestora sunt emoțiile.
Înțelegerea emoțiilor presupune înțelegerea determinanților ascunși ale propriului nostru comportament.

icon-4
Pentru a nu repeta la nesfârșit aceleași greșeli

Există o matematică ascunsă a modului în care se manifestă comportamentul nostru, este necesar să înțelegem ce anume ne determină să ajungem din nou și din nou în aceleași situații de viață ca într-un cerc vicios minuțios construit de mintea noastră subconștientă.

icon-4
Să îți dezvolți inteligența emoțională

Să construim un instrument de lucru din propriile noastre emoții.
Dacă până acum emoțiile noastre reprezentau o „problemă”, de acum este cazul să fie instrumentul de care avem nevoie pentru a ne împlini.

icon-4
Să îți construiești viața exact așa cum îți dorești

Odată ce înțelegem cum se generează comportamentul vom putea interveni exact la cauza, adică acolo de unde începe totul și astfel să ne generăm exact comportamentul dorit.

Florin Alexandru

Primul român acreditat de Paul Ekman, cel mai renumit cercetător în domeniul emoțiilor din lume

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilății, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Paul Ekman este celebrul psiholog american ce a oferit consultanță în serialul Lie to Me și filmul Inside Out. El este un pionier al secolului XXI în studiul emoțiilor, demarând numeroase studii în triburile din Papua Noua Guinee și având numeroase implicări  în ceea ce privește gestionarea globală a situațiilor de criză. (11 Septembrie este cel mai elocvent exemplu).

Sunt co-autor, împreună cu prof. dr. Florian Colceag, la cartea „Copilul tău este un geniu”, o carte ce a schimbat viețile a 70.000 de familii din România.

Am publicat patru cărți, patru instrumente educaționale de tip board game, un program de dezvoltare a inteligenței emoționale și nu în ultimul rând, sunt fondatorul comunității Tikaboo care a strâns laolaltă 150.000 de părinți din România.

Sunt pasionat de comportamentul uman și studierea emoțiilor ce generează acest comportament, astfel că am creat o metodă proprie pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și schimbarea scenariului de viață, format în copilărie,  cu rezultate imediate în viețile oamenilor.

Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă de ce-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne construim acest de ce, vom putea să experimentăm imensul potențial uman ce se află în fiecare dintre noi.

Eu exact asta am făcut și, drept urmare, m-am trezit la un moment dat că alerg un ultramaraton de 180 km prin munți, plecând de la cei 6 kilometri alergați zilnic cu regularitate. Odată ce ne dezvoltăm această calitate începe viața să se releve în cel mai superb mod cu putință, ne reinventăm, trăim, ne bucurăm și celebrăm viața în toate formele ei. Bucuria existenței se manifestă atunci când învățăm să trăim. Inteligența emoțională exact asta face, ne învață și ne dă voie să trăim și să descoperim armonia ce e deja în noi, ascunsă după atâtea emoții învățate și impuse de societate. Și tu îți poți atinge potențialul uriaș, eu doar îți arăt cum să o faci.

Cele 7 abilități necesare dezvoltării
inteligenței emoționale

Am desfăcut comportamentul uman pe bucățele și livrez raportându-mă la toate capcanele pe care le are acesta

…condiționări, convingeri, frici, blocaje mentale și emoționale.

Toate construind un sistem de apărare ce îl desfac piesă cu piesă până rămâne doar Omul, 

cel ce este infinit și nimic în același timp.

Observare

Reușim să observăm comportamentul nostru fără să conștientizăm că al nostru nu știm să îl vedem. De învățat.

Percepție

Să le observăm dansul acestor emoții în spatele gândurilor necesită practică și perseverență

Înțelegere

Să înțelegem cum curg și cum se întrepătrund este artă pentru că emoțiile se manifestă subtil mai tot timpul. Magia acestei abilități - prezentul.

empatie

Să știm cât și cum să ne punem în papucii altor persoane este un exercițiu de zi cu zi și necesită observare și o poziționare corectă.

Joaca cu emoția

Câtă magie putem obține dansând cu aceste emoții și jucându-ne cu ele de câte ori avem nevoie. Un rezervor infinit de creativitate.

Consumare

Abilitatea magică ce ne oferă viața cadou. Învățăm să eliminăm rănile emoționale, emoțile „negative”, stările nepotrivite și tiparele emoționale nedorite.

Gestionare

Emoții așezate, ținute, observate și „în control” presupune prevenție și o igienă emoțională pe măsură cu meditație, respirație conștientă și bucuria prezentului.

0 +
persoane ce au parcurs cursul deja
0 +
ce au citit cartea Copilul tău este un geniu
0 +
părinți în comunitatea tikaboo

Testimoniale

Ce spun ceilalți

elena (1)
Acest curs ne-a schimbat cu totul cel putin pe mine. Armonia in care sunt eu si eu cu copii mei, viața pe care am avut-o si pe care o am acum este magic, nu am bănuit nici o secundă la intrarea in curs ca asa va fi dupa câteva săptămâni, nu am cuvinte de mulțumire față de Florin si Emilia si pentru voi toți! Viață este magică mi-au trebuit 45 de ani sa pot realiza asta!!❤❤
Moraru Nina-Elena
mela (1)
Întâlnirea de aseară și programul în sine au adus în sufletul meu un zâmbet interior plin de lumină. Am simțit liniștea și bucuria de a fi înțeles ca emoțiile sunt acolo nu pentru a ne lupta cu ele, ci pentru a le accepta și a le iubi. Felul în care, cu răbdare și simplitate, Florin îndruma pașii omului aflat în căutare de sine spre sursa emotiilor sale, este într adevăr magic. Vulnerabilitatea mi s a relevat încă o data a fi putere, iar exercițiul observarii emotiilor ma aduce zi de zi mai aproape de esenta a ceea ce sunt.
Mela Melania
Pentru mine atunci a fost momentul in care am decis sa reiau programul, sa ma intorc la saptamana 1 si sa urmez pasii cu rabdare. M-a ajutat foarte mult, desi la inceput nu imi dadeam seama daca fac ceea ce trebuie, cum trebuie, Dar am intrat aici zilnic, l-am ascultat pe Florin Alexandru si am citit comentariile voastre, am vazut ca sunt si altii care simt sau au simtit la fel ca si mine si mi-am dat seama ca pot si eu sa fac asta, sa ma inteleg si sa fac mai bine in viitor.
Ramona Constantinescu
Am simtit exact ce spui tu, pana sa intru in Geniu. Ajungeam in stari depresive care ma storceau de energie, nu puteam sa desfasor activitatile necesare, adanceam starea cu disperarea neputintei, pana renuntam, de multe ori, din cauza epuizarii. Acum recunosc, revin in prezent, revin la setarea intentiei de dimineata si Celebrez Viata. Multumesc intregii echipe Geniale!
Catalina Soimu
Am venit în program ca am citit cartea lui Florin și EQ game îl jucam cu copilul. Ca și obiective am avut să mă înțeleg mai bine, să văd cum funcționează emoțiile, să pot să fac diferența între reprimarea emoțiilor și trăirea lor. Am citit multe cărți de formare, și despre tipologii și mă încadram în prea multe. Prin program am înțeles sa nu mai "matur" emoțiile sub preș, sa nu etichete, sa am răbdare cu mine și sa ma iubesc. Sunt încă în faza de descoperire a tiparelor. Sper până la sfârșitul programului că pot pune pe hârtie tiparul mare.
Anamaria Agoston
Am ajuns sa simt si eu adevarul cuvintelor lui Florin Alexandru, ca viata este magica.Simt bucurie In orice fac, in orice moment al vietii, iubesc ploaia pe care inainte o consideram o provocare (dat fiind ca in Londra ploua des, iar saptamana trecuta mi-am uscat adidasii pe calorifer la munca-si a trebuit sa port niste conversi rupti ai fostei colege, gasiti prin vestiar-eram foarte amuzata de situatie, desi alta data m-as fi plans mult de asta, acum doar m-am amuzat teribil).Iubesc viata, iubesc oamenii pe care ii observ In alergatura asta continua, pe care ei o numesc viata.
Alina Ali
Mulțumesc FLORIN ALEXANDRU că datorită programului din grupul #GENIU am învățat să ma iubesc si sa am incredere in mine....pana să intru în acest program uitam sa ma iubesc pe mine oferind IUBIRE celorlalti si pentru mine nu pastram,in plus aveam așteptări de la oameni ,ceea ce acum am descoperit că așteptare să am doar de la mine si sa semăn semințe de IUBIRE pentru mine. Sunt atât de fericită cu mine încât nu pot să explic,traiesc prezentul,il simt in mine si traiesc in armonie eu cu mine,cu emoțiile mele. Mulțumesc UNIVERSULUI ca am cunoscut OMUL Florin Alexandru , cel care ma învățat că fericirea este in mine ,nu mi-o oferă nimeni așa cum pot eu sa mi-o ofer
Mioara Stefanescu

Nu știm să trăim și asta reiese din modul în care am fost educați de proprii noștri părinți, dar și ei au fost educați în același spirit de părinții lor și acest mod de a educa a fost preluat din generație în generație. Astfel că noi nu aveam cum să ne bucurăm de viață dacă nu schimbăm ceva în tot acest proces.

Am preluat frici și nu avem nici cea mai vagă idee cum să negociem cu ele, cum să le vedem și cum să trecem de ele.

Ne e frică că suntem judecați, că nu suntem îndeajuns de buni, că vom eșua, ne e frică să ne asumăm viața, ne e frică să trăim și peste toate acestea nu știm cum să ne iubim pe noi înșine sau cum să ne acceptăm exact așa cum suntem.

Am învățat să trăim cu multe convingeri și multe condiționări, de la: „eu nu pot” pana la „eu doar așa fac pentru că nu știu altfel să fac”.

Toate acestea au apărut ca nu cumva ceilalți să vadă că nu știm și că am avea ceva de învățat pentru că noi le știm pe toate și tot Unviersul nostru se învârte în jurul nostru! 

Un cerc vicios perfect construit pentru a ne ține în zona de confort și a nu ne da voie să trăim.

Toate acestea se întâmplă pentru că nu am avut oportunitatea de a ne marturiza emoțional.

Starea noastră naturală este de armonie, exact așa cumm sunt copiii când vin pe această lume și pentru a ajunge să trăim în armonie este necesar să învățăm cum să trăim din nou.

Asta presupune să ne schimbăm poziționarea: din inadaptabili să devenim persoane adaptabile, din persoane rigide să devenim oameni deschiși la tot ce e nou și dornici de a învăța lucruri noi, din fixiști să devenim conștienți că nu deținem adevarul absolut, din imaturi emoționali să devenim maturi emoționali, șamd.

Parte din familia Tikaboo:

Disclaimer: Rezultatele pot varia de la persoană la persoană și nu sunt garantate