Cea mai interactivă numărătoare inversă până la venirea lui Moș Craciun.

Calendarul Advent de Craciun

O carte pentru familiile cu copiii intre 3 si 9 ani, care te poarta timp de 24 de zile intr-o calatorie magica, plina de provocari, jocuri, ghicitori si activitati pentru intreaga familie.
"Cel mai mult mi-au placut ghicitorile. Si jocurile pentru toata familia."

Matei, 6 ani

"Mami, când vine Moș Crăciun? Acum? Dar acum?"

Cu siguranță cunoști această situație, în care copilul te întreabă de Moș Crăciun încă de la căderea primelor frunze de toamnă.

Nerăbdarea lui pentru Crăciun îți poate testa uneori rezistența la stres și îndemânarea ta de a-i oferi explicații cât mai apropiate nivelului lui de înțelegere privind: trecerea timpului, importanța sărbătorilor că eveniment de familie și nu doar pentru a primi cadouri și dulciuri, valorificarea oricărei clipe pe care reușiți să o petreceți împreună oricând, nu doar de sărbători.

Și deși găsești un calendar și îl inviți pe copil să bifeze zilele care trec, tot există starea de agitație și nerăbdare ce pot deveni epuizante atât pentru tine, cât și pentru copil. “Mai este mult?”

Cum ar fi dacă așteptarea aceasta ar fi distractivă și în fiecare zi ai avea la dispoziție o serie de activități și jocuri din care poți alege pentru a le pune în practică ușor și distractiv

“Tati, hai să ne jucăm! Mami, mă plictisesc!”

Oare cine este cel mai bun partener de joacă al copilului tău?

Da! Chiar voi, părinții lui, care uneori sunteți epuizați după ce vă terminați programul de muncă, activitățile casnice ce par interminabile și grăbiți să reușiți să le faceți pe toate la timp.

Iar copilul oare ce mai primește?

Probabil vrei să-i oferi jocuri și activități care să-i facă și plăcere, vrei să vă distrați, dar și să-și folosească timpul liber într-un mod educativ, relaxant, care să-l ajute să-și dezvolte personalitatea armonios și echilibrat.

Cum ar fi dacă nu ți-ai mai petrece puținul timp liber rămas pentru căutarea jocurilor dorite și ai putea direct să pui în aplicare cele mai iubite activități deja testate în rândul multor familii?

"Nu am timp! Ai atâtea jucării! De ce nu te joci cu ele?"

Ii cumpărăm copilului variate jucării tocmai pentru a-i oferi un mediu stimulant și pentru a-i ocupa timpul liber într-un mod educativ.

Și ne facem o promisiune că mâine ne vom juca împreună și că vom petrece mai mult timp cu copilul.

Dar zilele trec, timpul nostru liber parcă se micșorează și studiile au demonstrat că grijile adulților cresc o dată cu apropierea sărbătorilor.

Oare ce înseamnă pentru copil sărbătorile de Crăciun? Mulți copii ar răspunde zâmbind că se gândesc la cadouri, la părinți care nu mai pleacă la serviciu, la bradul împodobit, la joaca împreună.

Dar pentru părinți? Ce înseamnă pentru ei sărbătorile de Crăciun?

Deși listele cu lucruri de rezolvat sunt lungi, putem observa că, în mare parte, ele coincid la majoritatea părinților: curățenia de sărbători, preocuparea pentru masa de Crăciun (Ce gătim? Ce rețete folosim? Când facem cumpăturile? etc.), achiziționarea cadourilor, împachetarea lor pe-ascuns.

Oare de ce ne mai întrebăm unde zboară timpul și de ce nu avem timp pentru joacă?

Cum ar fi dacă ai avea la dispozitie jocuri si activitati variate, din care sa te inspiri, indiferent de cat de mult sau putin timp liber ai?

Acum nu mai ai de ce să-ți faci griji, pentru că ți-am pregătit cu pasiune, cu răbdare și cu atenție, special pentru tine și copilul tău, un Calendar Advent de Craciun, care să devină instrumentul tău principal în organizarea activităților educative și distractive pe parcursul așteptării lui Moș Crăciun cu (ne)răbdare!

Învață să ai momente de calitate în familie care să vă aducă cooperare, înțelegere și conectare, chiar dacă ai la dispoziție doar 30 minute libere!

Calendarul Advent Premium este cea mai interactivă numărătoare inversă până la venirea Moșului, astfel așteptarea am pregătit-o special cu jocuri, activități și multe surprize!

O carte interactivă pentru copiii cu vârsta între 3 și 9 ani.

Calendrul Advent de Craciun

Distractiv și educativ

Activități care vă oferă clipe de mișcare, de energizare, de relaxare, de conectare, de cooperare și de comunicare, pentru a-i forma și dezvolta cunoștințe, atitudini și capacități care îl vor sprijini să soluționeze problemele din viața cotidiană: să coopereze, să asculte activ, să comunice asertiv, să fie solidar etc.

Ușor de utilizat

Fiecare zi urmărește aceeași structură clară și explicată pentru a-ți oferi suportul de care ai nevoie când aplici acasă jocurile propuse. Poți alege dacă vrei să faci toate activitățile sau dacă te vei rezuma doar la o parte dintre ele. Activitățile pe care nu le realizezi într-o zi anume, le poți relua când aveți mai mult timp împreună.

Descoperă tipul de inteligență a copilului tău!

Activități variate care încurajează dezvoltarea celor 9 tipuri de inteligența: muzicală, vizuală, verbală, logică, corporală, interpersonală, intrapersonală, naturalistă și existențialistă. Vei observa ce înclinații are copilul tău și unde mai are nevoie de ajutor pentru a se dezvolta armonios.

Jocuri de valoare

Prin intermediul activităților jucăușe propuse în calendar, veți avea în fiecare zi subiecte variate de aprofundat precum: solidaritate, empatie, ascultare activă, perseverență, autocontrol, iubire de sine, apreciere, stimă și imagine de sine și multe alte surprize.

Elimină plictiseala

Calendarul Advent Premium este construit pentru a-ți oferi zilnic cel puțin 7 activități variate din care poți alege ceea ce tu dorești să aplici, alături de copilul tău, în ritmul vostru propriu, astfel încât să vă oferiți timp de calitate într-un stil distractiv și relaxant.

Descoperă cum poți să fii un părinte jucăuș

Peste 150 de jocuri și activități educative pe care le poți pune în aplicare în continuare și în alte contexte. Vei avea posibilitatea să-ți creezi singur combinațiile de jocuri care-ți plac mai mult și care se potrivesc contextului în care vă aflați: acasă, la plimbare, în vacanță, în aer liber etc.

Cum este structurată cartea?

Cartea este în format A4 și este structurata sub forma unui calendar complet pe care să-l pui în aplicare timp de 24 de zile, începând cu 1 decembrie și până în 24 decembrie. Fiecare zi este construită sub umbrela unei teme generale ce urmează să fie aprofundată treptat de-a lungul zilei (generozitate, empatie, toleranță, autocontrol etc.).
Tematica zilei
Pentru unele zile vei observa că abordăm chiar zilele recunoscute la nivel internațional pentru a sărbători împreună evenimentele globale, multiculturale. Pentru alte zile, titlurile redau așteptările și dorințele copiilor și ale părinților. Sub fiecare titlu veți găsi un rezumat al zilei propuse, în care prezentăm cele mai importante subiecte ce vor fi abordate de către copil.
Ghicitoare
Ghicitorile oferite au rolul de a trezi curiozitatea copiilor, astfel încât fiecare să fie capabil să descopere tema zilei singur, răspunzând la câteva versuri. Toate activitățile ulterioare conțin de fapt răspunsul la ghicitoarea propusă. Puteți să-i propuneți copilului să realizeze singur ghicitori la finalul zilei, după ce ați parcurs toate activitățile.
Știați că…
Acest fragment informațional ilustrează în cele mai multe zile explicația apariției și desfășurării multor evenimente sau acțiuni culturale. Astfel, copilul va putea înțelege atât importanța legendelor și a tradițiilor, cât și influența anumitor persoane în viața noastră.
Provocare
Copilul este invitat să realizeze o acțiune scurtă, energizantă sau socio-emoțională pentru a-l sprijini să înțeleagă ceea ce a descoperit în fragmentul anterior „Știați că…”. Astfel, provocarea este de fapt o viziune pragmatică a informațiilor parcurse, iar în acest mod îi oferim sens experienței copilului prin punerea lui directă cu realitatea.
O imagine pentru albumul Advent
Pe parcurs, veți realiza un album special în care fiecare zi și activitate din Calendarul Advent va fi ilustrat printr-o singură imagine. Exemple de activități: „Caută intrusul”, „Labirint”, „Colorează”, „Completează imaginea”, „Găsește diferențele” și multe altele.
Idee pentru poza zilei
Albumul de fotografii de la finalul calendarului va evidenția tematica fiecărei zile parcurse împreună.
Un cântec ce ne invită la joc
Copilul învață când se mișcă, când dansează, când vede, când pipăie, când aude și oricând este implicat! Această secțiune are rolul de a sprijini părinții să folosească resursele audio disponibile on-line în scopuri educaționale. De asemenea, îi asigură copilului pauza necesară de la activități, pauză în care are nevoie de mișcare, tradusă uneori chiar și prin dans. Sarcinile oferite sunt opționale pentru copiii care au disponibilitatea de a le realiza.
Carte recomandată
Aceste cărți (deja disponibile în librării) au fost special alese pentru a aprofunda subiectele zilelor pe care le parcurgeți, prin povești care să aducă atât relaxarea, cât și conectarea și destinderea în familie. Scopul acestei secvențe este de a impulsiona copilul să investigheze subiectul zilei, să-l exploreze prin lectură și să i se ofere câteva alternative în care poate să empatizeze cu anumite personaje.
O întrebare pentru timpul de conectare
Cele mai profunde momente pe care le puteți avea în familie pornesc de la o întrebare aparent simplă, însă cu semnificații puternic emoționale în experiența familiei. Scopul acestor întrebări este de a-l ajuta pe copil să-și verbalizeze trăirile, emoțiile și gândurile și, mai ales, să vă consolidați relația prin comunicare.
Recomandări psihopedagogice
Reprezintă scurte îndrumări privind abordarea temei propuse și a unor preocupări verbalizate adesea de către părinți. Recomandările sunt oferite astfel încât să vă sprijiniți de explicații suplimentare, în cazul în care aveți nevoie pentru derularea activităților și atingerea obiectivelor stabilite la începutul zilei.
Activitate
La o primă vedere a acestui calendar, vei găsi în aproape fiecare secțiune multe activități propuse, nu numai în acest loc, special dedicat jocurilor. În schimb, activitatea de la finalul zilei se deosebește de celelalte prin spiritul său educativ și distractiv, care înglobează mai multe elemente precum: implicarea tuturor din familie, abordarea temelor zilei dintr-o perspectivă ludică, oferirea unor instrumente practice de joacă și conectare părinților.

BONUS

La achiziționarea cărții vei primi ca bonus un afiș format A3 pentru numărătoarea inversă în așteptarea lui Moș Crăciun!

Invităm copilul să bifeze fiecare zi parcursă din carte, prin interacțiunea sa cu afișul lui Moș Crăciun!

Cine sunt autorii acestei cărți?

Florin Alexandru

Sunt Florin Alexandru, părinte, cofondator Tikaboo, autor și creator al mai multor jocuri și programe de dezvoltare a inteligenței emoționale, singurul analist comportamental din România acreditat de Paul Ekman International, specializat în analiza credibilății și recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System).

Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă de ce-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne construim acest de ce, vom putea să experimentăm imensul potențial uman ce se află în fiecare dintre noi.

Simona Șuhani

Simona Șuhani este licențiată în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.

Își găsește vocația în educație și în pasiunea către jocurile pentru copii.

Cu timpul, descoperă că, pentru a ajunge la inima unui copil, are nevoie de sprijinul părinților și de legătura lor puternică de relaționare.

Astfel decide să-și continue studiile urmând cursurile programului de Master Resurse Umane în Educație: Formare și Management. Decide să publice o serie de cărți adresate părinților și copiilor, pentru a-i invita să se bucure împreună de fiecare clipă liberă, cu scopul de a se conecta și coopera.

„Am decis să scriu această carte pentru a ajuta toți părinții care își doresc să se joace alături de copilul lor și care, adeseori, m-au abordat pentru a mă întreba:

  • Ce să fac în situațiile în care copilul nu mă mai ascultă?
  • Ce pot face pentru a mă înțelege mai bine cu el?
  • Cum pot să mă joc cu el, astfel încât să și învețe ceva anume?

 

Deși am răspuns acestor întrebări de-a lungul timpului, am observat că întrebările au rămas aceleași, venind din partea altor părinți. Astfel, cartea aceasta este o invitație către joacă în familie, dar vine însoțită și de explicațiile psihopedagogice necesare pentru ca părinții înșiși să devină creatori de joc.”

Distractia garantata!

Chiar dacă noi suntem convinși 100% că intreaga ta familie va fi incantata de aceasta carte, aveti la dispoziție 30 de zile pentru a o pune in aplicare fără niciun risc.

Dacă nu sunteți super mulțumiți, primiți toți banii înapoi.

Credem că meritați din plin această oportunitate de a va distra, a învăța, a crește și a vă descoperi împreună, așa cum nu ați mai făcut-o până acum.

Ce spun cei care au testat programul?

Academia emoțiilor este un program genial pentru copii cu povești care acaparează atenția și totodată îi face pe ei să-și recunoască propriile emoții.

În timpul exercițiilor și activităților. copii descoperă dansul dintre gând emoție și fricile cum vin și dispar constientizand ca sunt proiecții ale minții și că nu sunt reale.

Cu ajutorul acestui program lași genialitatea copilului tău să fie!

Elena
Mama lui David si Alex, de 11 ani

Am parcurs alaturi de baiatul meu de 8 ani jumate programul Academia Emotiilor. Am fost placut impresionata inca de la primele exercitii. Aveam impresia ca imi cunosc copilul si ca stiu foarte multe despre lumea lui emotionala, dar am fost foarte surprinsa sa descoper ca multe aspecte pe care eu ma asteptam ca el sa le perceapa intr-un fel, el le percepea intr-un mod total diferit de cum ma asteptam eu…. (read more?) Povestile i-au placut foarte mult, nu doar pentru ca in multe situatii se regasea chiar el cu o parte din experientele sale, dar pentru ca prin intermediul lor a reusit sa gaseasca solutii la anumite situatii cu care el se confrunta.

Recomand acest program tuturor parintilor care:
👉 vor sa afle mai multe despre lumea emotionala a copiilor lor
👉 parintilor care vor sa-si sustina copiii in a-si dezvolta inteligenta emotionala
👉 vor sa-si incurajeaze şi sa-si susţina copiii ca să îşi urmeze pasiunea şi planurile

Dezvoltarea emoţionala chiar contează!

Anamaria
Mama lui Andrei, 8 ani

Băiatul meu a învins frica de întuneric, frica de a merge la antrenamentul de rugby, deși a fost amenințat de un coleg de echipă că îl va bate dacă va mai îndrăzni să meargă, frica de câini, frica de a își spune părerea indiferent de ce vor spune ceilalți și multe altele.

A reușit pentru că a învățat ce sunt fricile din acest program, de ce apar, de unde apar și care le este rostul. Apoi, a învățat că el nu este acele frici, descoperindu-și astfel curajul și a merge dincolo de ele. Relația cu copilul meu s-a schimbat considerabil și pentru această schimbare îți mulțumesc din suflet Florin Alexandru și întregii echipe pentru așa instrument, pentru că este un instrument mai mult decât necesar oricărei familii.

Mulțumiri depline!

Maria
Mama lui Vlad, 7 ani

Acest program ne-a apropiat foarte mult, ne-a ajutat să comunicăm mult mai deschis, să ne acceptăm stările și comportamentul, chiar și pe acela neplăcut și să găsim împreună soluții.

Acum băiatul meu vine cu soluții atunci când mă vede supărată sau nervoasă și îmi spune „la ce îți folosește mami? Hai mai bine să ne calmăm, hai să respirăm împreună…” sau „mami, ce emoție și ce gând ai?” și are doar 6 ani, dar deja știe atât de multe datorită acestui program magic.

Chiar este magic, plin de provocări și de subtilități ce le observi pe parcurs în comportamentul copilului.

Mariana
Mama lui Gabriel, 6 ani

Întrebări Frecvente

  • Este singurul program din Romania care te ajuta sa te deprogramezi tu parental, inainte sa cauti solutii pt copilul tau.
  • Este singurul program care il provoaca si il ajuta pe copil sa devina consitent de propriul comportament si propriile emotii, prin activitati distractive, povesti, jocuri si provocari.

Programul se adresează copiilor cu vârsta cuprinse între 6 și 18 ani.

Academia Emoțiilor este un program special creat pentru echilibrul emoțional și dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor.

Se adresează întregii familii, mai precis relației părinte-copil și a modului în care putem crea armonie în familie învățând să comunicăm emoțional sănătos unii cu ceilalți.

Întregul program se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, in care zilnic o sa primesti:
– Acces nelimitat pe platforma online
– Calendarul de activitati pentru saptamana in curs
– In fiecare zi, primesti pasii de parcurs:
     – video pentru parintil
     – video pentru copil
     – informatii esentiale de retinut
     – povesti terapeutice
     – activitati si provocari pentru toata familia

Din momentul înscrierii, accesul în program va fi nelimitat. Astfel că, la sfârșitul celor 6 luni de program vei putea continua să accesezi programul oricând dorești, toata viata.

Programul se va desfășura pe o platformă online în care zi de zi, timp de 6 luni, se vor primi activități și provocări, informații scrise, video-uri pentru părinți și copii.

Din momentul înscrierii în program, pe adresa de mail se vor primi datele de acces, id-ul și parola la platforma online și link-ul de înscriere în grupul privat de facebook.

Grupul privat de facebook are ca obiectiv principal crearea unei comunități în care ne susținem reciproc, ne oferim suportul fără a judeca, critica sau eticheta și împărtășim din experiențe cu privire la parcurgerea programului.

Timpul recomandat este de 30 de minute pe zi.

Recomandam implicarea conștientă și crearea conexiunii cu copilul necondiționată de un timp anume.

Doar bucurați-vă de momentele petrecute altfel împreună, de acele momente în care vă descoperiți și cunoașteți, în care învățați să fiți bine cu voi.

Da, plata se poate efectua în 3 rate, însă poți beneficia de reducere dacă faci plata integral.

Pentru orice informație legată de accesul în program, poți scrie la adresa de mail: cursuri@florinalexandru.ro

Datele de acces sunt doar pentru tine si partenerul tău, la fel si aderarea în grupul de facebook.

Nu se poate pentru ca acest program este precum un puzzle. Fiecare modul reprezinta o piesa esentiala in dezvoltarea armoniei in familia ta. Scopul acestui program nu este sa obtii cateva tehnici de parenting pentru problemele din prezent, ci sa-ti reconstruiesti intreagul comportament parental care sa te ajute intreaga viata pentru orice problema o sa intalnesti in relatiile din familia ta.

Nu. Odată ce ai optat pentru varianta standard sau premium, precum și pentru opțiunea de plată integrală sau în rate, alte costuri suplimentare nu vor mai exista.

Programul nu condiționează în nici un fel timpul de parcurs al informației și punerea în aplicare a exercițiilor, activităților și provocărilor.

P.S. Recomandăm ca toate aceste activități zilnice să fie efectuate în joacă cu copilul, fără ca acesta să simtă presiunea că “trebuie” . Să devină un obicei zilnic prin care vă conectați unul cu celălalt și vă descoperiți altfel decât vă știți.

Pentru orice întrebări tehnice ne poți scrie la adresa: cursuri@florinalexandru.ro.

Pentru întrebări referitoare la conținutul cursului poți scrie la numărul de whatsapp:
0756 872 223