Gestionează-ți emoțiile eficient și controlează-ți emoțiile înainte să te controleze ele pe tine

Atelier Gratuit / Online / Miercuri, 30 martie, ora 19:00

Află de la Florin Alexandru, singurul analist comportamental din România acreditat de Paul Ekman, care sunt acele abilități care te vor ajuta să îți gestionezi corect emoțiile fără a le mai lăsa pe acestea să îți controleze viața!

CUM POT SĂ-MI GESTIONEZ EMOȚIILE?

Vreau să fac o schimbare, dar nu cred c-aș fi în stare s-o duc la capăt.

Simt cum îmi pierd adesea controlul și nu știu cum pot să îmi stăpânesc reacțiile.

Mă irită situațiile tensionate și mă scot din zona de confort.

Ajung adesea să nu-mi pot păstra concentrarea din cauza presiunii și fie izbucnesc, fie clachez.

Uneori am impresia că pur și simplu nu mai fac față.

Aș vrea să știu cum pot face față acestor stări. Mă obosesc!

Îți par cunoscute gândurile pe care le-ai citit?

Dacă ți-ai șoptit măcar o dată fraze precum cele de mai sus, atunci e foarte posibil ca pagina pe care te afli acum să fie pentru tine.

Sunt Florin Alexandru, autor, analist comportamental și creatorul mai multor programe de dezvoltare a inteligenței emoționale și a construirii comportamentului dorit.

Atelierul pe care îl organizez te va ajuta să înțelegi mai bine ce anume te face să pierzi controlul emoțiilor și să ai senzația că nu ai nicio soluție.

Viața pare grea și apare o nemulțumire față de propria persoană ce îți spune că nu faci îndeajuns și că ar trebui să schimbi ceva în viața ta.

Astfel apar acele decizii ce ne scapă pe moment, dar după o perioadă de timp, conștientizăm că revenim de unde am plecat.  

Îți voi arăta cum să îți gestionezi emoțiile fără a le mai da voie acestora să te saboteze!

Suntem ființe emoționale construite să simțim și să experimentăm emoții pozitive și negative deopotrivă.

Nu există emoții bune și emoții rele.

Toate emoțiile ne ajută să înțelegem, să ne conectăm și să reușim să comunicăm cu ceilalți și cu noi înșine.

Important este cum comunicăm. Pentru că reacțiile și comportamentul nostru, fie conștient sau inconștient, se află în strânsă legătură cu modul în care am învățat în copilărie să ne manifestăm emoțional.

Și spun asta pentru că toate generațiile, inclusiv cea a părinților noștri, au trăit și implicit ne-au transmis și nouă cum să ne înăbușim, reprimăm și suprimăm emoțiile și NU CUM să le exprimăm.

Pentru că asta au făcut și ei în acele timpuri pe care le-au trăit. Timpuri în care era vorba despre supraviețuire, despre cum să devii și să fii puternic mental. 

Iar a-ți arăta emoțiile și a da importanță emoțiilor era un act de slăbiciune. Motiv pentru care ideea de a vorbi despre ce simți sau cum te simți era un subiect tabu.

Evident că asta a dus mai departe la o gestionare greșită a emoțiilor.

Noi reacționăm instinctual la emoții și asta din cauza faptului că nu le înțelegem și nu știm cum să ieșim din acest automatism generat de instinct.

Pe scurt, arată cam așa:

Un radar scanează mediul în care ne aflăm pentru a identifica diverse pericole, găsește un astfel de pericol, dă alarma, iar noi reacționăm instinctual: fugim, înghețăm sau luptăm.

Pare totul în regulă, doar că noi nu reușim să facem diferența între un pericol real și unul imaginar.

Ceea ce duce mai departe la o interpretare falsă a realității și desigur, la o gestionare defectuoasă a emoțiilor.

Faptul că trauma a devenit atât de răspândită, că nu mai avem răbdare, că ne simțim stresați, mereu obosiți și fără energie, ne simțim nefericiți și neîmpliniți sunt efecte directe ale neînțelegerii și neexprimării emoțiilor.

De ce sunt atât de răspândite în zilele noastre?

Pentru că trăim o nouă epocă. Trăim în acel timp în care lupta pentru supraviețuire nu mai există. Însă nu suntem pregătiți și încă nu știm cum să trăim altfel pentru că în corpul nostru fizic încă există somatizată frica pentru supraviețuire.

Și, deși există atât de multă informație despre cum să-ți gestionezi emoțiile, marea majoritate dintre noi, în acele momente și situații neașteptate, interpretate încă la nivel mental și fizic ca o luptă pentru supraviețuire, nu știm cum să facem asta.

Știi de ce? Pentru că înainte de a putea să-ți conștientizezi și să reușești să-ți gestionezi emoțiile, să le exprimi cu claritate, cu fermitate când este cazul și blândețe în același timp, să le exprimi cu asumare și maturitate emoțională, este nevoie să le înțelegi. Și mai ales să înțelegi modul în care acestea se manifestă în corpul tău fizic.

Faptul că reacțiile noastre fizice, adică comportamental ne manifestăm impulsiv, necugetat și nepotrivit în situații neașteptate, tensionate, critice uneori, este o realitate a modului în care emoțional încă nu ne-am dezvoltatSi este timpul să începem să o facem. 

Pentu că suntem responsabili nu numai de tot ceea ce atragem în viața noastră și de modul în care lucrurile se întâmplă în viața noastră, ci, deopotrivă, suntem responsabili și de ceea ce transmitem mai departe copiilor noștri, adică următoarelor generații.

De aceea te invit la acest atelier gratuit pentru a afla:

Îți voi împărtăși în timpul atelierului 3 pași simpli prin care să fii tu cel care ești în controlul emoțiilor tale și metoda simplă prin care să îți construiești o practică de gestionare a emoțiilor!

Arhitectura emoțiilor

Ne arată traseul emoțiilor de la o emoție puțin intenseă la emoții foarte intense.
Înțelegerea acestei arhitecturi îți va da voie să intervii asupra situației înainte de a se declanșa emoțiile intense ce sunt imposibil de controlat.

Matematica ascunsă  a emoțiilor.

Tensiunea emoțiilor

Vei învăța cum să urmărești tensiunea ce anunță o situație tensionată și vei afla cum poți să recunoști emoțiile în funcție de tensiunea din corpul fizic.

Astfel, nu vei mai reprima emoții, ci vei începe să le consumi.

Energia emoțiilor generează efecte în corpul fizic.

Anularea emoțiilor

Vei învăța cum să anulezi emoțiile nepotrivite ce apar de nicăieri, cum să te conectezi cu emoțiile tale și cum să descifrezi mesajul pe care fiecare emoție îl transmite fie el pozitiv sau negativ.

Gestionarea emoțiilor presupune să le observi, să le conștientizezi, să le înțelegi și să le consumi.

Totul se întâmplă în cadrul unei bucle comportamentale mai mici sau mai mari

Probabil că ți-ai propus de nenumărate ori că vei aloca mai mult timp pentru tine, pentru bucuriile, pasiunile și nevoile tale. 

Ai făcut cursuri de dezvoltare personală, meditație, mindfulness, sport. 

Ai cumpărat cărțile pe care ai simțit că este nevoie să le citești și că te vor ajuta să ieși din aceste stări, să te înțelegi mai bine și să te temperezi, dar nu ai reușit să pui în practică mai nimic deși informațiile păreau interesante.

Este absolut normal să se întâmple una ca asta datorită acestor bucle comportamentale ce se tot repetă.

Înscrie-te la Atelier să îți arăt de ce se întâmplă asta.

Atelierul online gratuit pe care îl organizez miercuri, 30 martie, de la ora 19:00 îți oferă instrumente precise și antrenamente practice care te vor ajuta să înțelegi de ce nu reușești să-ți gestionezi emoțiile eficient și de ce uneori preiau acestea controlul.

Cum ar fi dacă într-un atelier de 2,5 ore ai primi:

Ce obții concret dacă te înscrii la atelierul gratuit online
„Gestionează-ți emoțiile eficient și controlează-ți emoțiile înainte să te controleze ele pe tinee”

Iată cele mai importante beneficii care îți vor rămâne pe termen lung:

Despre mine și cum te pot ajuta!

Sunt Florin Alexandru, singurul analist comportamental din România acreditat de Paul Ekman International, specializat în analiza credibilității și recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), cofondator Tikaboo, autor și creator al mai multor jocuri și programe de dezvoltare a inteligenței emoționale.

Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă de ce-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne construim acest de ce și să ne înțelegem comportamentul, vom putea să experimentăm imensul potențial uman ce se află în fiecare dintre noi.

Sunt fondatorul primei curricule de dezvoltare a inteligenței emoționale din Romania. Proiect pilot realizat la Așezământul de copii Sfântul Leontie din Rădăuți de care au beneficiat 143 copii și 43 de educatoare.

zile
ore
minute
secunde