Ne adresam cadrelor didactice care doresc sa-si perfectioneze metodele de relationare in grupa si sa exploreze cele mai bune tehnici si strategii de a interactiona emotional cu prescolarii si parintii acestora.
In urma celor 4 ore de participare la webinar, fiecare cadru didactic primeste o adeverinta care sa confirme parcurgerea temei: “Prevenirea agresivitatii la prescolari prin introducerea activitatilor emotionale in managementul grupei”.
Pe parcursul webinarului vor fi prezentate o serie de jocuri, activitati si strategii specifice dezvoltarii inteligentei emotionale ce pot fi aplicate oricand in practica zilnica a cadrelor didactice.
Strategiile pentru dezvoltarea emotionala a copiilor se vor extinde si catre parintii acestora care vor avea mai multa incredere in cadrul didactic, deschidere, cooperare si sprijin in parteneriatul educational.
Acum ai posibilitatea sa fii printre primele cadrele didactice care vor obtine intrumentele necesare si dorite in dezvoltarea emotionala a copiilor pentru o grupa flexibila, comunicativa si deschisa la propunerile cadrului didactic.
Oricat de bine ti-ai pregati activitatile, nimic nu ar putea fi dus pana la capat daca pe fundal se intampla:
Si aceasta este atmosfera creionata superficial doar cu 4 copii in grupa. Este ametitor, nu-i asa? Oare ce se va intampla cand exista mai multi copii prezent, 25 sau 30? Si nu doar 4 cum este prezentata situatia mai sus.
Relatiile dezvoltate in grupa afecteaza atentia, dorinta de a invata si implicarea copiilor in activitatile riguros planificate de cadrul didactic.
– ar spune un copil vizibil afectat de relatiile cu ceilalti colegi, de frica de a nu mai pati inca o data ceva, de vinovatia ce-l apasa cand se apara asa cum poate si stie.
Si tu incerci sa-i impaci, sa-i imbratisezi si sa le oferi atentie. Dar problema este ca esti singura sursa de empatie, conectare si acceptare din grupa.
Conflictele sunt inevitabile, apar din ce in ce mai des si ei rezolva disputele exact asa cum au exersat, imitat si au observat prin descoperire ca obtin cele mai bune rezultate in favoarea lor daca lovesc.
– ar spune un copil care in loc sa se implice in activitatea planificata de tine, mai bine se concentreaza pe ceea ce are nevoie sa obtina, de exemplu atentie prin deranjarea celorlalti sau putere prin refuzul de a coopera.
Si atunci care este solutia ca peste 25 de copii sa fie atenti simultan, sa te auda si sa coopereze cu tine cand tu te-ai pregatit si ai muncit la materiale si planificarea activitatii tale?
Probabil te gandesti ca o data cu inceperea jocului didactic, copiii o sa uite de conflictele lor. O sa functioneze de cateva ori. Si totusi, de ce se repeta situatia iar si iar?
– ar gandi un copil care a observat din propria sa experienta ca atunci cand incearca sa-si rezolve conflictele prin cuvinte, este ignorat si fara rezultat. Cum va proceda oare la viitoarele neintelegeri cu ceilalti colegi?
Si atunci care este solutia cand apar simultan trei conflicte intr-o grupa de copii? Unde sa alergi prima data ca sa “stingi focul”?
Copiii care nu impart jucariile, copiii care plang cand nu sunt ei in centrul atentiei, sa raspunda doar ei si cazul cel mai greu este cand observi copii care isi fac dreptatea cu forta: cand lovesc, smucesc sau imping.
– ar intreba un parinte revoltat ce-si primeste copilul acasa lovit, muscat sau impins de alt copil.
“Chiar acolo! Chiar in fata mea s-a intamplat! Dar totul a fost atat de rapid si mai erau si alti copii in stanga mea ce nu se intelegeau de la o jucarie si mai erau si in dreapta mea doi baieti care se jucau “de-a lupta” si nu am apucat sa reactionez la timp.”
“Pentru ce mai aveti atatea studii, daca nu puteti sa linistiti o clasa?” ar intreba in continuare un parinte recalcitrant care nu empatizeaza cu educatoarea, care este ingrijorat pentru copilul sau muscat de mana.
Ceea ce studiem, ceea ce invatam in pregatirea noastra de specialitate se modifica o data cu evolutia “normalitatii” societatii in care ne aflam. Nimeni nu ar fi banuit in urma cu 10 ani ca nivelul inteligentei emotionale va scadea atat de drastic. Atunci, de ce sa fi fost abordata tema in aprofunzime?
In schimb, liceul sau facultatea ne-au oferit exemple prin care putem pune in aplicare metode moderne activ-participative, sa ne orientam catre cele mai atractive activitati de explorare, descoperire si distractive, sa fim profesori constructivisti.
Oricat de bine am dota mediul educational cu jucarii de calitate, oricat de bine ne-am pregati activitatea de predare adresata copiilor cu metode activ-participative si orice alternativa educationala am avea (waldorf, montessori, step by step etc), este in zadar daca acesti copii:
Lista e lunga si nici macar nu este un sfert din cea reala, cea in care regasim profilul unui copil cu inteligenta emotionala redusa. Dar tu stii mai bine, pentru ca esti zi de zi printre ei si ai observat deja toate aceste comportamente.
Si ai simtit ca este nevoie de o alta strategie educationala. Si chiar ai citit cateva carti, articole, poate ai si participat la cursuri de perfectionare. De ce nu functioneaza?
Te invitam la webinarul online “Prevenirea agresivitatii la copii prin introducerea activitatilor emotionale in managementul grupei” pentru a descoperi cateva strategii pragmatice, educative si distractive din sfera socio-emotionala recomandate de literatura de specialitate.
In doar 4 ore vei avea posibilitatea sa explorezi un subiect sintetizat din numeroase lucrari de specialitate recomandate de prestigiosi cercetatori. Am identificat instrumentele de care ai nevoie pentru ca activitatile pe care ti le propui chiar sa se desfasoare asa cum iti doresti.
Poti dezvolta relatiile de prietenie, solidaritate si empatie intre copiii din grupa ta cu acest webinar creat special pentru tine!
Pe parcursul webinarului iti punem la dispozitie teoria formulata de specialistii inteligentei emotionale tradusa prin exercitii, jocuri, activitati concret-aplicative la grupa.
Cresterea inteligentei emotionale conduce automat la adaptare, succes si motivatie scolara din partea copilului.
Un webinar care iti ofera pas cu pas activitati pentru a te sprijini in implementarea lor si rezolvarea dificultatilor intalnite in grupul de copii.
Oferim metodele, instrumentele si resursele necesare cadrelor didactice pentru a forma si dezvolta inteligenta emotionala a copiilor.
Copiii vor invata sa se pretuiasca mai mult, sa se respecte si sa se sprijine reciproc.
Treptat copiii vor constientiza ca relationarea este mai importanta si valorificanta decat tachinarea, ironizarea sau lovirea.
Copiii vor dezvolta abilitati pentru comunicare asertiva, ascultare activa si tehnici de rezolvare a neintelegerilor.
Primul program pilot realizat in Romania pentru cresterea si dezvoltarea inteligentei emotionale adresate simultan si diferentiat triadei educationale: cadre didactice, copii si parinti.
Impreuna cu o echipa am decis sa construim singura curricula din Romania pentru si despre cresterea inteligentei emotionale adresat copiilor, cadrelor didactice si parintilor, implementat simultan cu activitatile instructiv-educative planificate de noi, dar aplicate in mod normal de cadrul didactic, care sa ofere beneficiarilor:
Fiind un program de lunga durata si complex, am impartit totul pe 9 module propuse a fi realizate progresiv pe durata unui an scolar.
Vei avea acces la o platforma online pe care o poti accesa de oriunde doar cu o parola si un user.
Accesul va fi oferit sub forma unui abonament lunar platit integral pentru cele 9 luni sau in 2 rate.
Webinarul la care te invitam sa participi este separat de programul nostru pilot.
Cu toate acesta, evenimentul reprezinta “primul paragraf” din continutul Academia Emotiilor pe care noi l-am construit din pasiune prin aprofundarea literaturii de specialitate pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor, parintilor si cadrelor didactice.
Imagineaza-ti ca webinarul seamana cu vizorul unei usi catre un labirint. Poti trage cu ochiul sa privesti inauntru programului, dar este doar o mica parte din tot ceea ce noi am pregatit. Webinarul este o participare de 4 ore online sincron pe cand programul reprezinta peste 90 de ore asincron, in ritmul propriu, pentru parcurgerea video-urilor, materialelor, activitatilor descrise si jocurilor pregatite.
Stim ca ai nevoie acum si aici de solutii concrete pentru gestionarea anumitor situatii conflictuale in grupa de copii. Si tocmai din acest motiv s-a nascut si webinarul, pentru a va oferi un colac de ajutor care sa va sustina la suprafata. Daca ulterior observati ca doriti sa si urcati pe nava noastra “Academia Emotiilor”, noi vom fi pregatiti sa va oferim toate resursele necesare pentru a va sprijini in dezvoltarea emotionala a copiilor.
Ti-am pregatit un bonus special oferit dupa ce vei participa la webinarul acesta!
Iti oferim planificarea unui optional “Lumea emotiilor” in format electronic care te va sprijini demararea unor activitati socio-emotionale aplicate direct la grupa ta.
Acest optional este oferit bonus si nu-l poti achizitiona in mod normal.
Ce subiecte sunt abordate in povesti?
Optionalul poate fi extins catre Consilierea parintilor pentru a asigura continuitatea temelor abordate si obtinerea unor rezultate eficiente.
Webinarul se adreseaza in special cadrelor didactice din invatamantul prescolar, dar nu este o conditie, ci doar o recomandare. Poate participa orice parinte sau cadru didactic din alte trepte de invatamant care pot beneficia de recomandarile sintetizate in webinar.
Pentru orice dificultate va punem la dispozitie urmatorul numar de telefon: 07…………….., pe aplicatia Watsup. Colega noastra, Mariana, va sta la dispozitie de luni pana vineri intre 9 si 17 pentru orice dificultate sau alte intrebari.
Dupa ce ai realizat plata, primesti automat prin email factura si informatii suplimentare despre webinar.
Cu o zi inainte de eveniment vei primi prin email un link personal prin care poti accesa webinarul de pe orice dispozitiv doresti (laptop, tableta, telefon)
Adeverinta de participare va fi trimisa tuturor cadrelor didactice la doua zile dupa webinar pentru a ne oferi timpul necesar in care verificam prezentele dumneavoastra.
Florin si Simona construiesc oportunitati de invatare pentru copii, parintii lor si cadrele didactice din toata tara.
Dana Viziteu isi indreapta atentia catre evaluarea calitatii programului oferit si ofera sprijin pentru a descrie ceea ce noi oferim cat mai clar si accesibil mod.
Mariana Nan raspunde la orice dificultati intampinati legate de webinar sau program prin telefon la 07xx.xxx.xxx (de Luni pana Vineri intre 9 si 17) sau prin email la mariana@academiaemotiilor.ro
Florin Alexandru, părinte, cofondator Tikaboo, autor și creator al mai multor jocuri și programe de dezvoltare a inteligenței emoționale, singurul analist comportamental din România acreditat de Paul Ekman International, specializat în analiza credibilății și recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System).
„Programul Academia Emoțiilor este proiectul meu de suflet și scopul a tot ceea ce am devenit eu și am reușit să creez și construiesc până acum. Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă de ce-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne construim acest de ce, vom putea să experimentăm imensul potențial uman ce se află în fiecare dintre noi.”
Simona Șuhani este licențiată în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. Își găsește vocația în educație și în pasiunea către jocurile pentru copii.
Descoperă că, pentru a ajunge la inima unui copil, are nevoie de sprijinul părinților și de legătura lor puternică de relaționare, astfel decide să-și continue studiile urmând cursurile programului de Master Resurse Umane în Educație: Formare și Management.
Autor a 3 carti pentru copii si parinti isi doreste sa aduca o schimbare atat in invatamant, cat si in familiile copiilor, fapt pentru care si-a deschis o pagina educativa special adresata parintilor si cadrelor didactice.
“Ma aflu in prezent aici datorita greselilor si succeselor mele pe care le-am analizat, acceptat si inteles cand am aplicat numeroase strategii educationale care sa ma conduca pe mine si copiii mei catre relatia de care avem nevoie cand formam si dezvoltam pas cu pas fundamentul cunoașterii. Educatia emotionala este in viziunea mea radacina oricarui copac, fara de care s-ar prabusi indiferent de conditiile pe care le oferim pentru a creste.”
lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum
lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum
lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum
lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum