Ziua 4 – Vibrația personală

De reținut:

Joaca cu emoțiile îți va scoate la iveală propria vibrație. 

Vibrația aceasta generează relația cu ceilalți și atmosfera din jurul tău. Cu cât emoțiile sunt mai calde (bucurie, recunoștință etc.) cu atât vibrația ta va fi mai ridicată. 

Iar diferențele de vibrație le vei simți în relație cu ceilalți. 

Incompatibilitatea cu unele persoane, pe care n-o puteai explica rațional, are acum un răspuns. A fi pe aceeași lungime de undă nu este doar o sintagmă figurativă cu rol estetic. Așadar, cheia devenirii tale în persoana care ți-o dorești să fii stă în propria ta vibrație. Bineînțeles, emoțiile tale sunt cele care-ți vor defini vibrația și-ți vor arăta unde te afli. Iar succesul tău prezent sau viitor, are la bază conștientizarea acestei vibrații.

Cu cât te vei scoate din normalitatea în care ai fost obișnuit(ă) să vezi lucrurile, adică din zona de confort al corpului emoțional, cu atât procesul de observare va deveni tot mai activ.

Și cu cât vei realiza că acest proces emoțional l-ai preluat de la mama ta, că nu îți aparține, cu atât îl vei observa și vei învăța să te detașezi de el. 

Înțelegând că totul ține de modul în care dai voie conștient emoțiilor și gândurile să se manifeste și le aduci și sub lupa observatorului, vei reuși să depășești vibrația ce ți-a fost atribuită fără voia ta și vei învăța cum să funcționezi în vibrația ta personală.

Tocmai de aceea, dezvoltânu-ți inteligența emoțională vei învăța să îți ridici această vibrație personală la peste 200, nivelul în care majoritatea oamenilor trăiesc în iluzii din cauza conștiinței colective.

Ce este conștiința colectivă?

Modul în care o societate, așa cum este societatea românească, încă funcționează și acționează în ideea transmiterii fricii sub orice formă doar pentru a nu ieși din rânduri.

Ce presupune asta mai exact? 

Că mulți nu își conștientizează comportamentul, nu își asumă acțiunile, adică nu sunt maturi emoțional.

De ce se întâmplă acest lucru?

Pentru că nu ne învață nimeni cum să ne înțelegem emoțiile, cum să ne dezvoltăm din punct de vedere al maturității emoționale. Este încă un „concept” (eu îl numesc „un mod simplu de a trăi în armonie cu tine însuți”), căruia nu i se acordă importanță.

Pentru a înțelege mai bine legătura dintre emoții și nivelurile conștiinței, privește și observă Harta Conștiinței, a lui David Hawkins, în cartea „Puterea versus Forță”:

Exemplu: Cum atrag oamenii în viața mea!

Am să încep cu un exemplu simplu pe care cu toții îl experimentăm în zilele călduroase de vară. Dacă porți haine închise la culoare, cum este culoarea negru, soarele va deveni brusc mai dogoritor și îți va crea un real disconfort.

Tot așa se întâmplă și cu oamenii care îi atragi în viața ta. Dacă te „îmbraci” cu emoțiile nepotrivite, doar pentru că așa ai fost obișnuit și așa ai văzut că se face, vei fi mereu precum o haină neagră în toiul verii și vei atrage doar acele persoane care îți vor susține propria stare.

Exercițiu/Activitate: Care este pasiunea mea!

Acest exercițiu este unul simplu, dar provocator în același timp.

Ce trebuie să faci:

Să te filmezi timp de cinci minute, timp în care să vorbești despre tine și să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Cine sunt eu?
  • Care sunt valorile mele?
  • Ce îmi place mie să fac?
  • De ce îmi place?
  • Ce îmi place cel mai mult să fac?
  • Cum pot să fac ceea ce îmi place zi de zi?
  • Pot să creez o afacere din ceea ce îmi place să fac?

Exercițiul pare relativ ușor, dar în momentul realizării sale o să vezi că te va forța să ieși din zona de confort și o să te surprinzi cu unele răspunsuri.

Fă exercițiul singur(ă) prima dată, apoi apelează la o persoană de încredere, care să te filmeze și să îți citească întrebările, ca într-un interviu.

Apoi observă dacă limbajul tău non-verbal este în armonie cu afirmațiile tale și dacă, într-adevăr, ești pasionat(ă) de ceea ce ai identificat ca fiind obiectul pasiunii tale.

Varianta 2: fă acest exercițiu împreună cu copilul tău (sau cu copiii).

Pune-te în poziția intervievatorului, a celui curios să îl/o descopere, fără a proiecta înspre el/ea așteptările sau valorile tale.

Creează un spațiu sigur pentru exprimare. Și pregătește-te pentru răspunsurile pe care le vei primi. Te vor ajuta să îl/o cunoști mai bine.

Provocare: Visează

De data asta facem ceva conștient, visăm cu ochii deschiși.

Ce presupune asta mai exact?

Pasul 1 – Să te gândești la un vis de al tău și să visezi cu ochii deschiși că visul tău tocmai ți-a fost îndeplinit.

Fă asta timp de cinci minute, apoi răspunde te rog la următoarele întrebări:

  • Visul tău interferează cu binele altor oameni?
  • Visul tău aduce plus valoare în comunitate?
  • Visul tău este despre mai mult sau despre mai bine?
  • Visul tău este doar despre tine sau implică și alte persoane?
  • Visul tău este în armonie cu Universul?
  • Visul tău produce o daună sau o pagubă altei ființe din Univers?

Pasul 2 – Visează din nou cu ochii deschiși, doar că de data asta ține cont ca visul tău să fie integru și să nu afecteze alte ființe sau să producă un neajuns în Univers!